Κοτζιάς κατά Μητσοτάκη: “Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου…”

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης προκαλεί η “λίστα” που έδωσε στη δημοσιότητα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία περιλαμβάνονται συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης που φέρονται να έχουν διοριστεί στο Δημόσιο.

Διαβάστε: Oι συγγενείς στελεχών της κυβέρνησης που διορίστηκαν στο Δημόσιο

Η πλέον έντονη αντίδραση προέρχεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πιστοποιητικό γάμο της κόρης του με το πρόσωπο που εμφανίζεται στη λίστα ως γαμπρός του υπουργού.

“Να καταθέσεις πιστοποιητικο γάμου κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι που τάχα διορίστηκε επί τουτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης”, αναφέρει στο tweet του προς τον βουλευτή της ΝΔ ο Νίκος Κοτζιάς.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που σύμφωνα με το γράφημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται να έχει διορίσει τον αδελφό της και τον σύντροφό της, επέλεξε το Facebook για να απαντήσει στην κατηγορία αυτή, αναφέροντας σε ανάρτησή της:

“Λυπάμαι που μπαίνω και πάλι στην διαδικασία να εξηγώ αυτά που θεωρώ αυτονόητα για όσους/όσες κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανήκει στην Δούρου, δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί "προσωπική πινελιά". Η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στον λαό, έτσι οι όποιες αλλαγές, διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, του διευθυντή του γραφείου μου κ.ο.κ δημοσιεύονται σε ΦΕΚ.

Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί και να έχουν και ηγετικές φιλοδοξίες αν μη τι άλλο να κάνουν τα βασικά, δηλαδή να ψάχνουν. Εκτός κι αν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια.

ΥΓ: Ο Γιάννης Μπενίσης ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τοσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί...”.

Εξάλλου, κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο αδελφός της αναπληρώτριας υπουργού Έλενας Κουντουρά, ο οποίος σύμφωνα με το γράφημα έχει διοριστεί σύμβουλός της, είναι ο άμεσος συνεργάτης της και σύμβουλος της, τόσο στην επαγγελματική της καριέρα, όσο και στην πολιτική της διαδρομή, και μάλιστα άμισθος, ενώ χαρακτηρίζουν “υποκριτικό” να μιλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικογενειοκρατία και να κουνά το δάχτυλο ως κήνσορας της ηθικής.