Κουρουμπλής: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία

Τη διαβεβαίωση ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν αφορά τα νοσοκομεία έδωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

"Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία" διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στα "Παραπολιτικά".

"Δεν υπάρχει πουθενά ρητή δική μου εντολή, αλλά μια τυπική υπηρεσιακή διαβίβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προς τα νοσοκομεία" τόνισε ο υπουργός. Επισήμανε ότι "υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους, τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες" και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία -που ζήτησε χθες την παραίτησή του- "να διαβάζει καλύτερα".

"Είναι αδιάβαστοι, τεμπελιάζουν και δεν δίνουν σημασία στα γραπτά" υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμιρίζουν για την υγεία...".

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι από την 1 Μαΐου οι ασθενείς των νοσοκομείων θα παίρνουν τα φάρμακά τους μέσα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ανεξάρτητα από την πάθηση που έχουν.