Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ ο Ν. Κακλαμάνης

Σε άνοιγμα λογαριασμών πολιτικού και επιχειρηματιών που σχετίζονται με το κάμπινγκ της Ελαφονήσου προχωρά ο ΣΔΟΕ σύμφωνα με όσα αναφέρει "Το Βήμα".

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρει πως ήδη, με σειρά εγγράφων προς τις τράπεζες που έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα και τα οποία απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου 2012,  η Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, ζητεί το άνοιγμα των λογαριασμών του βουλευτή Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά κι επιχειρηματιών που ήταν συγγενείς στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται "Το Βήμα" το άνοιγμα των λογαριασμών αφορά τις σκιές που έχουν εντοπιστεί γύρω από την αγορά ακινήτων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από συνεργάτες του κ. Κακλαμάνη. Οι συνεργάτες του πρώην δημάρχου Αθηναίων συμμετείχαν σε διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ένας από τους επιχειρηματίες που ελέγχεται κι ο οποίος συνδέεται με το περιβάλλον του Νικήτα Κακλαμάνη, φέρεται να έχει στην κυριότητα του 50% του κάμπινγκ στην πανέμορφη παραλία του Σίμου στην Ελαφόννησο, στο οποίο εμφανίζεται να έχει επενδύσει γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Στην κατοχή του ΣΔΟΕ υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι το ίδιο πρόσωπο προχώρησε και στην αγορά και άλλων γειτονικών εκτάσεων.

Σημειώνεται ότι, όταν προ μερικών ημερών είχε δημοσιοποιηθεί ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Κακλαμάνη, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει ότι αυτό έχει συμβεί στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας - ύστερα από σχετική καταγγελία - για θέματα που αφορούν την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, για την κατάθεση του "πόθεν έσχες" του και για χρήματα - ένα σχετικά μικρό ποσό - που έχει στο εξωτερικό.