Τι λένε οι πολίτες για διαπραγμάτευση και χειρισμούς της κυβέρνησης

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους αλλά και του ελληνικού προγράμματος στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών, όπως δείχνει το «Πολιτικό Βαρόμετρο» της Public Issue που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής.

Το γκάλοπ έδειξε ότι το 63% των πολιτών στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση, ποσοστό 28% δεν τους εγκρίνει, ενώ το 3% δηλώνει «ούτε εγκρίνει ούτε δεν εγκρίνει» και το 6% δεν έχει γνώμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αυξηθεί μέσα σε ένα μήνα, κατά 5% το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς (από το 58% στο 63%).

Όσο για το ποιος είναι ο κερδισμένος από τη διαπραγμάτευση του χρέους, το 39% εκτιμά ότι κερδισμένοι είναι οι δανειστές, 22% και οι δύο πλευρές, 21% καμία πλευρά, ενώ το 14% θεωρεί ότι κερδίζει η Ελλάδα.

Στο ερώτημα για καταλληλότερο πρωθυπουργό, προηγείται ο Αλ. Τσίπρας με 62% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς σε απόσταση 42 μονάδων (έχει 20%).

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έχει 78% δημοτικότητα και ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 46% (μείωση 5 μονάδες), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 45% (μείωση 2 μονάδες), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35% (5 μονάδες μείωση μέσα σε ένα μήνα), ο Αντώνης Σαμαράς είναι αμετάβλητος στο 28%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποχώρησε και από το 21% του Μαρτίου στο 19%, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει 9%.

Υψηλή παραμένει και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον 55% να τον στηρίζει, ενώ το 43% δεν του έχει εμπιστοσύνη.