Αθανασίου: Αδιανόητη η μεταφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

“Αδιανόητη” χαρακτηρίζει τη σχεδιαζόμενη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνοντας λόγο για “μια ακόμα θεσμική παλινωδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.

Όπως σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, στις περισσότερες από τις ευνομούμενες έννομες τάξεις, οι δικαστικές αρχές, αλλά και οι διωκτικές λειτουργίες του κράτους είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητες.

“Τούτο και στη χώρα μας ήταν έως τώρα αυτονόητο, καθώς έτσι επιτάσσουν η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και η έννοια του κράτους δικαίου”, επισημαίνει, και προσθέτει: “Η θέση των λειτουργιών της ανεξάρτητης δικαιοσύνης αλλά και των διωκτικών αρχών υπό τον ίδιο πολιτικό προϊστάμενο, που ανεπίτρεπτα ταυτίζει τον διώκτη με τον κριτή, δημιουργεί ένα εξαιρετικά κακό προηγούμενο, ξυπνάει άσχημες μνήμες και δημιουργεί ύποπτους συνειρμούς σε όλους τους Δημοκράτες πολίτες. Πολύ περισσότερο, όταν αυτή δεν επιχειρείται παρά μόνο ως μέθοδος εξομάλυνσης των προβλημάτων συνεργασίας των Υπουργών μιας κυβέρνησης που μετράει μόλις δύο μήνες ζωής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...