Στα δικαστήρια η κόντρα Δούρου – Ντινόπουλου

Η κόντρα  του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου και της  Ρένας Δούρου με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου ότι η σημερινή περιφερειάρχης Αττικής διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου καταδικασμένου για τις μίζες των εξοπλιστικών, συνεχίστηκε στα δικαστήρια  .
Στο κενό έπεσαν οι  προσπάθειες του προέδρου του Δικαστηρίου να συμβιβαστούν οι δυο πλευρές και να μην συζητηθεί η αγωγή της κ. Δούρου η οποία αξιώνει από τον κ. Ντινόπουλο αποζημίωση 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν και οι  αντίδικοι αρχικά εμφανίστηκαν θετικοί όταν  η κ. Δούρου ζήτησε από τον  κ. Ντινόπουλο  να της  ζητήσει συγνώμη ο πρώην υπουργός αρνήθηκε με αποτέλεσμα η διαδικασία να προχωρήσει κανονικά.
 
Οι καταθέσεις και τα «ντοκουμέντα»
 
Ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης κατέθεσε ως μάρτυρας  της Ρένας Δούρου υποστηρίζοντας ότι η Περιφερειάρχης είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» υπογράμμισε ο κ. Παπαγιαννίδης.
 
Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;
 
Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
 
Ο κ. Παπαγιαννίδης διευκρίνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Α. Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην όμως «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά», τόνισε.
 
Από την πλευρά του ο  Σπυρίδων Χρυσοφώτης δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού κατέθεσε πως ο Α. Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».
 
Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;
 
Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ' εμέ δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.
 
Ο μάρτυρας αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο είπε πως  «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια...».
 
Τι είπαν Δούρου - Ντινόπουλος
 
«Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» είπε η Ρένα Δοούρου απαντώντας στο ερώτημα του Προέδρου που την κάλεσε να εξηγήσει πως έγινε η πρόσληψη της.
 
Από την πλευρά του ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει και προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς  του στο επίμαχο υλικό , η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντινόπουλος.
 
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Παρακαλούμε περιμένετε ...