Σακελλαρίδης: Η επιστολή Τσίπρα πάει να προλάβει να καταστάσεις

Στη συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Θα συζητηθούν μεταρρυθμίσεις και εν συνεχεία θα κατατεθούν στο Eurogroup. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα γίνει την Παρασκευή" τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι πλέον "αυτά που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι πιο λεπτομερείς μεταρρυθμίσεις, κοστολογημένες και με χρονοδιάγραμμα".

Είναι σημαντικό για εμάς αυτό όχι μόνο για να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση αλλά και για να ανακάμψει η οικονομία" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι "δεν θα υπάρχουν υφεσιακά μέτρα", κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ΦΠΑ.

"Ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσουν όλα τα διμερή θέματα" πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση αρνήθηκε ότι επρόκειτο για μονομερή ενέργεια, απορρίπτοντας τον όρο "πέρασε η μαγκιά".

"Το ζήτημα της στενότητας του ελληνικού δημοσίου δεν το είχαμε κρατήσει κρυφό, το είχε πει και ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του. Η επιστολή δεν απειλεί, αντιθέτως πάει να προλάβει καταστάσεις" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Λέμε ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει τη χρηματοδότηση, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα στενότητας. Επειδή δεν θέλουμε να φτάσει η κατάσταση σε σημείο να πούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, έστειλε ο πρωθυπουργός αυτή την επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ" πρόσθεσε. "Δεν έλεγε τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα...ότι υπάρχει στενότητα στη ρευστότητα και χρειάζεται να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες".

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η επιστολή αυτή εστάλη και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχος, μεταξύ των οποίων ο κ. Ολάντ και ο κ. Γιούνκερ.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη ρευστότητα της χώρας, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι "σημασία έχει ότι βρίσκουμε χρήματα στο ενδιάμεσο, όπως με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Άρα μεταφέρεται αυτή η ημερομηνία από τις πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση".

Αναφερόμενος τέλος στον κ. Κατρούγκαλο επανέλαβε ότι έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις στην κυβέρνηση και ότι "δεν θα περάσει ο πόλεμος λάσπης.