Στρατούλης κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Δε σας ξεπλένει ούτε ο Ειρηνικός ωκεανός!

Έντονη αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αφορμή τη χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα, στην επταμερή διάσκεψη που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

“Στη "φυλακή" των μνημονίων σας, που καταδίκαζαν τον ελληνικό λαό, δεν θα ανταποκριθούμε. Δεν θα περάσουμε, δυστυχώς για εσάς, αυτή τη σιδερένια πόρτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων. “Θα μείνουν μόνοι τους όσοι καταδίκασαν την πατρίδα. Οι ιστορικές ευθύνες αυτών που τα υπέγραψαν δεν θα τις ξεπλύνει ούτε ο Ειρηνικός Ωκεανός”, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος δε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ο κ. Στρατούλης ζήτησε “να μην μας πιέζετε να υπογράψουμε μειώσεις επικουρικών συμβάσεων, δεν πρόκειται ποτέ όσο και αν επιμένετε να τις υπογράψουμε”, προσθέτοντας πως “σε αυτό έχω την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης”, ενώ κλείνοντας την παρέμβασή του διαβεβαίωσε: “Σε λίγες μέρες στο κοινό νομοσχέδιο που θα φέρουμε με τον υπουργό Εργασίας για την επαναφορά του κατώτατου μισθού θα αποτρέπονται μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων”.

“Ήρθε η ώρα να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και στους βουλευτές σας. Η χθεσινή απόφαση για την Ελλάδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επαναβεβαίωση του κειμένου του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αυτή η δήθεν μεγάλη επιτυχία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η δέσμευση της κυβέρνησής σας για την υλοποίηση άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων”, είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι μόνο η έγκριση της αξιολόγησης του παραταθέντος προγράμματος από τους θεσμούς θα επιτρέψει τη ρευστότητα.

“Το μόνο που μάθαμε χθες είναι ότι τα λεφτά φτάνουν μέχρι τις 15 Απριλίου”, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση για δήθεν επιτυχή διαπραγμάτευση είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

“Ο κ. Καμμένος, που ούρλιαζε προεκλογικά και έλεγε ότι όποιος υπογράψει την σύμβαση είναι εθνική προδοσία, ο ίδιος τώρα θα την υπογράψει για να κρατήσει την καρεκλίτσα του. Υπογράφετε ένα αγνό παρθένο μνημόνιο. Καλά κάνετε γιατί μόνο έτσι θα μείνει η χώρα στο ευρώ. Σας καλωσορίζουμε στο μνημόνιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη χθεσινή συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε: “Η τρόικα είναι εδώ, τα τεχνικά κλιμάκια είναι εδώ, η αξιολόγηση είναι εδώ. Πείτε μας, όμως, αν δεν προλάβετε μέχρι τις 15 Απριλίου, έχετε άλλο σχέδιο;”.

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα άρθρα για τις δόσεις, παρά τις όποιες ενστάσεις έχει, όπως θα κάνει και για το άρθρο 24, που μετά τις βελτιωτικές αλλαγές -όπως είπε- είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και επιμένει στην απόσυρσή του.