Απόφαση Κωνσταντοπούλου να υιοθετήσει πρόταση της Χρυσής Αυγής

Σάλο προκάλεσε η προσωπική απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να 'στηρίξει' το αίτημα της Χρυσής Αυγής για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου απέσυρε την απόφασή της μετά τις αντιδράσεις, των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα, η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου έβαλε φωτιά στην ολομέλεια με αποτέλεσμα η πολιτική αντιπαράθεση να μπει σε ζητήματα επι της διαδικασίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με το οποίο όμως συμφωνούν.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «μεθοδεύσεις» εκ μερους του ακροδεξιού μορφώματος υποστηρίζοντας ότι «Η Χρυσή Αυγή αξιοποιεί την στάση της Προέδρου της Βουλής».

Αυτό γιατί η πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για να γίνει αποδεκτή πρέπει να υπογράφεται από 15 βουλευτές οι οποίοι οφείλουν να είναι παρόντες στην ολομέλεια. Αρα, θα έπρεπε ο εισαγγελέας να έχει δωσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα κρινόταν απαράδεκτη και θα αποσυρόταν.