Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για την… καινοτομία Κωνσταντοπούλου

Σε υψηλούς τόνους, με αφορμή διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης.

Την ένταση προκάλεσε η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που, επικαλούμενη τον κανονισμό, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει η μέχρι τώρα διαδικασία συζήτησης των νομοσχεδίων και αντί των εισηγητών των κομμάτων, όπως είχε καθιερωθεί, θα ξεκινήσει με ομιλία του αρμόδιου υπουργού, ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα για το νομοθέτημα.

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε η συζήτηση να διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα ώστε να μην αδικηθούν οι βουλευτές. Τόνισε δε ότι τη λύση στο θέμα που προέκυψε, πρέπει να την δώσει η κυβέρνηση και οι υπουργοί να πάρουν το λόγο μετά τους εισηγητές. Πρόταση ωστόσο που δεν έγινε δεκτή από την πρόεδρο της Βουλής, ενώ τη λύση έδωσε τελικά ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που εισηγήθηκε να μιλήσει πριν τους εισηγητές μόνο η αρμόδια υπουργός.

Έτσι, τη συζήτηση άνοιξε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.