Πρώτα επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις Παναρίτη και μετά… διαψεύστηκαν!

Κάτι... μυστήριο συμβαίνει με τις περίφημες δηλώσεις της συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Έλενας Παναρίτη περί πρότασης των δανειστών να μην πληρώσουμε μισθούς για 1-2 μήνες, προκειμένου να “περιοριστεί” το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας.

Γιατί έχουμε ακούσει πολλές φορές δηλώσεις να διαψεύδονται ή να ανασκευάζονται, αλλά δεν είναι εξίσου συχνό να βλέπουμε να ανασκευάζονται δηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από αυτόν στον οποίο αφορούν!

Έτσι, κι ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως πράγματι ο Γιάννης Βαρουφάκης έγινε αποδέκτης μίας τέτοιας πρότασης κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων, και μάλιστα τόνιζαν πως η αντίδραση του υπουργού ήταν άμεση, κάνοντας λόγο για “ντροπή”, το μεσημέρι με μία ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίστηκε ότι οι αναφορές της Έλενας Παναρίτη αφορούσαν σε περιόδους... πριν το 2015!

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

“Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει:

Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Συμπέρασμα; Κανένα...