Κ. Χατζηδάκης: Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνει όμως ότι “δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά για σκληρή δουλειά, με σχέδιο και σκληρή προσπάθεια”.

"Η χώρα έχει βάση στήριξης για να επιδοθεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια, και γι αυτό αγωνιζόμαστε", δήλωσε ακόμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προήδρευσε σε σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που σχετίζονται με τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τους αντίστοιχους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό που προέκυψε από τη σύσκεψη είναι ότι υπάρχει δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρηθεί και για την επόμενη προγραμματική περίοδο το υψηλό ποσοστό συγχρηματοδότησης των προγραμμάτων.

Τονίστηκε ακόμα ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια και να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος της απορρόφησης των 2,5 δισ. ευρώ, ενώ επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά ότι η εκκρεμοδικία και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην απορρόφηση των κονδυλίων.