Παππάς: Την επόμενη βδομάδα πιθανότατα το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί πιθανότατα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Όπως ανέφερε την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Προτεραιότητα στις προσλήψεις έχουν, όπως επισήμανε, όσοι απολύθηκαν από την παλιά ΕΡΤ η οποία θα λειτουργήσει από μηδενική βάση.

Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης ότι τα ομόλογα του ΔΝΤ που λήγουν θα καλυφθούν και ανέφερε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων να βρεθεί λύση και τόνισε πως δεν εξετάζεται παράταση των οφειλόμενων στο ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και δια της αποφάσεως του Εurogroup ότι θα εκπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις σημείωσε και πρόσθεσε πως σε αυτό δεσμεύονται και οι εταίροι.

Επισήμανε ότι "θα διευκρινιστεί και το δημοσιονομικό κενό, όχι ερήμην του πρωτογενούς πλεονάσματος και η χώρα θα μπει σε περίοδο ομαλότητας". Κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι εξέφρασε την πιο ακραία και επιθετική γραμμή εναντίον της Ελλάδας, ενώ μίλησε για κέντρα -θεσμικά και εξωθεσμικά- που επιχείρησαν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί αυτή τη στιγμή περισσότερο. Πάντως, τόνισε πως, κλείνει ο κύκλος στον οποίον ορισμένοι επιχείρησαν να είναι δεμένη πισθάγκωνα η κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το εάν η συμφωνία (της Ευρωομάδας) θα συζητηθεί στη Βουλή, ο κ. Παππάς είπε ότι πρόκειται για επέκταση της προηγουμένης. Δεν έχει σχέση με το δίμηνο που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε μετατροπή και αλλαγές στην πέμπτη αξιολόγηση. Πρόκειται για μια αλλαγή ημερομηνίας είπε ο κ. Παππάς ο οποίος σημείωσε ότι από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μόνο 3-4 τη συζητάνε. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παππά, δεχόμαστε κριτική από αυτούς που δεν φέρανε καν την πρώτη σύμβαση στη Βουλή, που ήταν τεράστια.

Σημείωσε ωστόσο ότι "όλα τα κομμάτια της συμφωνίας που πετύχαμε θα γίνουν κοινοβουλευτικό έργο και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Είπε τέλος, πως ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί και πως ο νόμος για τα ακίνητα θα καθυστερήσει λίγο.