Τσιρώνης: Δεν είπα ότι δε θα σταματήσουν οι εργασίες στις Σκουριές

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να διαβεβαιώνει πως οι εργασίες για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές θα συνεχιστούν ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

“Το υπουργείο, μέχρι στιγμής, έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργό.

“Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε, όμως, διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν”, κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφεραν πως για το εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές εξετάζεται εάν οι δανειοδοτήσεις για τον μηχανολογικό και τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό είναι συμβατές με την υπάρχουσα νομοθεσία, πρόκειται να εξεταστούν πλημμέλειες σε ζητήματα χωροθέτησης, ενώ έχει ήδη γίνει παραγγελία για ανάκληση συγκεκριμένων αδειοδοτήσεων, προκειμένου να ελεγχθούν, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα παύσης των εξορύξεων.