Ένταση στη Βουλή – Πυρ ομαδόν κατά της Κωνσταντοπούλου

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη βραδινή, πρώτη ουσιαστικά, συνεδρίαση του Σώματος, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκεντρώνει τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εξαιτίας της πρότασής της να αναβληθεί η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρόεδρος της Βουλής, αιτιολογώντας την πρότασή της, ανέφερε πως ο εισαγγελέας δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να παρευρεθούν στη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας πως η απόφαση αυτή δεν ήταν επαρκώς δικαιολογημένη και ότι θα πρέπει να μπορούν να είναι παρόντες και αυτοί στη διαδικασία. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως αυτή ήταν και η ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της Βουλής.

Έντονα αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας την πρόεδρο της Βουλής να συνεχίσει κανονικά τη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η κατασυκοφάντησή του, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι δε σέβεται το διαχωρισμό των εξουσιών, επεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης που τόνισε ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν εξετάζει αν κάποιος απουσιάζει αλλά αποφασίσει κατά πλειοψηφία. "Η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από άλλες λειτουργίες του πολιτεύματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία", αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια για το αν η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή όχι.

Σημειώνεται ότι το αίτημα για άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά σε μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.