Στο ΣτΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την πάγια άποψη τους ότι η δημόσια διοίκηση  πρέπει να σταματήσει την τακτική να ασκεί αναιρέσεις και εφέσεις σε υποθέσεις  που νομολογιακά έχουν επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα επανέλαβαν οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης  στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.  Όπως επεσήμαναν αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο υπουργός με τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο.

Ο κ. Ρίζος έθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης το ζήτημα της δαιδαλώδους νομοθεσίας που δημιουργεί διοικητικές διαφορές, οι οποίες οδηγούν τους πολίτες στα Διοικητικά Δικαστήρια για επίλυση, με αποτέλεσμα να φορτώνεται τόσο το ΣτΕ όσο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με τεράστιο όγκο υποθέσεων.

Στη σύσκεψη  του κ. Παρασκευόπουλου με όλους τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έγινε αμέσως μετά,  υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά τα προβλήματα που απασχολούν τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα της καθυστέρησης, πρέπει να υπάρχουν επεμβάσεις τόσο σε επίπεδο νομοθετικό όσο και σε διοικητικό, δηλαδή από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης .