Οργή από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ κατά Καμμένου

Την οργή κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε ένα σχόλιο του Πάνου Καμμένου, που ερμηνεύθηκε ως επίθεση του υπουργού Άμυνας κατά συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

Απαντώτας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, μήπως οδηγηθούμε “σε ανατίναξη, όπως στο Κούγκι”, ο κ. Καμμένος είπε ότι “μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια. Υπάρχει υψηλή ανεργία και αυτό θα πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή”.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη, να σχολιάζει: “Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τρομοκρατεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μας πει, αμέσως, αν συμφωνεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού του. Η Δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται”.

Σε έντονο ύφος και η ανακοίνωση του Ποταμιού, που αναφέρει: “Oι εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί ανατινάξεων ΜΜΕ είναι μια ανοιχτή πρόκληση για τη Δημοκρατία. Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Καμμένος είναι πλέον ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τις συνεχείς ακρότητες των ΑΝΕΛ και του αρχηγού τους είναι αυτός που τον επέλεξε σε αυτόν τον εθνικό ρόλο”.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: “Υπαινιγμοί και επιθέσεις κατά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είναι απαράδεκτες και βάλουν ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού διαλόγου. Αντί ο κ Καμμένος να απειλεί ότι θα κάνει την Ελλάδα Κούγκι καλό είναι να μην παίζει με τα σπίρτα”.