Γιακουμάτος: Η ΝΔ έχει και θα έχει αρχηγό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, είχε στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού ο βουλευτής του κόμματος Γεράσιμος Γιακουμάτος.

“Εγώ θέλω να σας πω ο Θεός να βοηθήσει αυτή τη χώρα. Ξέρετε τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη; Έχει αντιληφθεί ο κάθε Έλληνας πολίτης τι παίζεται αυτή τη στιγμή με τη χώρα μας; Ξέρετε πού μπορούμε να πάμε; Αυτό που λες μόνο είναι να βοηθήσει και η Ελλάδα να σωθεί. Εγώ πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εμείς ζητάμε και θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα. Και από εκεί και πέρα, ο Θεός βοηθός”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σχετικά με τα εσωκομματικά στη ΝΔ σχολίασε πως “καράβια πνίγονται, τα γεύματα αρμενίζουν” και πως “αυτό είναι γελοίο και ανήθικο”. Τόνισε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει ενωμένη, θα κάνει την αυτοκριτική της, θα κάνει την αξιολόγηση του αποτελέσματος, θα λειτουργήσουν τα όργανα, μέχρι εκεί.

“Αρχηγό έχει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει”, συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν ομάδες στο κόμμα, είπε ότι ο ίδιος είναι Ολυμπιακός και πως είναι πολύ άφρονες, πολύ αφελείς, “για να μην πω γελοίοι εκείνοι που όταν η χώρα κινδυνεύει αυτή τη στιγμή να μείνει ή να βγει από το ευρώ, να μείνει στο ευρώ, κάνουν γεύματα και κοιτάνε το σαρκίο τους”.

Σε σχέση με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη, είπε ότι όλοι θα θέσουν τις ανησυχίες τους, θα κάνουν αποτίμηση, και έκανε λόγο για αναστρέψιμη βλάβη.

“Θα σας πω ότι το 2009 ο κ. Παπανδρέου πήρε 44%. Μετά από 15 μέρες που έγινε έρευνα και δημοσκόπηση είχε 85% αναγνώριση από την κοινωνία. Σε 4,5 χρόνια πήγε στο 2%. Ε, λοιπόν; Η βλάβη αυτή πρέπει η Νέα Δημοκρατία να τη μετατρέψει σε πλειοψηφικό ρεύμα, να τη μετατρέψει σε σημεία υπέρ της. Αυτό θα κάνουμε. Και αυτό μόνο έχουμε δικαίωμα να κάνουμε οι βουλευτές. Γι αυτό μας επέλεξε ο λαός”, επεσήμανε.

Τέλος, υποστήριξε τον ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...