Κουτσούμπας: Το “πρόγραμμα-γέφυρα” είναι συνέχιση του μνημονίου

Το “πρόγραμμα-γέφυρα” που προτείνει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά μία τεχνική παράταση του μνημονίου για ένα εξάμηνο, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τοποθέτησή του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

“Το επιβεβαιώσατε και σήμερα, παραδεχόμενοι ότι τη σκληρή διαπραγμάτευση και τη ρήξη την έχετε ως ατού διαπραγματευτικό”, τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε: “Ονομάστε το όπως θέλετε. Ο λαός μας δεν ενδιαφέρεται πώς θα το πείτε το νέο μνημόνιο, συμβόλαιο, συμφωνία ή πρόγραμμα, αφού προς το παρόν θα παραμένει σε ισχύ το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών μέτρων και το υπόλοιπο προτείνετε να το καλύψετε με άλλα ισοδύναμα μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με βάση τον ΟΟΣΑ, είτε την εργαλειοθήκη του, είτε τις περιβόητες μεταρρυθμίσεις του”.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι για να βγει ο λαός από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή, πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του με στόχο να ανατρέψει, τελικά, τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας. Μόνο τότε, υπογράμμισε, θα ξημερώσει πραγματικά μια νέα εποχή στον τόπο μας, όπου η παραγωγή, η οικονομία, θα σχεδιάζεται κεντρικά, επιστημονικά, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Μόνο τότε η εργατική τάξη, ο λαός θα καθορίζει το μέλλον του, αφού θα έχει στα χέρια του την εξουσία.

“Κι όσοι αφελώς εδώ μέσα πιστεύουν ακόμα ότι με την πολιτική τους δημιουργούν ρωγμές, ας σκεφτούν λίγο περισσότερο την άποψη του ΚΚΕ για να αντιληφθούν ότι τους χρησιμοποιούν μάλλον ως πιόνια”, ανέφερε επίσης, για να προσθέσει πως η διαμάχη των “μερκελιστών” και των “ομπαμιστών” δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού. “Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος όταν επιλέγει απλά τον τρόπο και το χρόνο σφαγής των δικαιωμάτων του”, είπε.

Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά θεωρεία, σχολίασε πως η κυβέρνηση ανακατεύει το εμπόριο ελπίδων και με “ολίγον εμπόριο φόβου”, προβλέποντας πως είναι ακόμα η αρχή, αλλά “μπορούμε να σκεφτούμε τι έχουν να δουν τα μάτια μας το επόμενο διάστημα”.

Τέλος, κάλεσε τον λαό να μην περιμένει στη γωνία, ούτε στον καναπέ, ούτε να γίνεται χειροκροτητής σε διάφορες παρελάσεις των κυβερνητικών επιλογών, αλλά να οργανώσει τώρα την πάλη του, να χαράξει γραμμή πάλης, κάτω από τις δικές του σημαίες, κι όχι κάτω από ξένες σημαίες.