Βαρουφάκης: Σε ένα χρόνο η κλεπτοκρατία θα διαβρώσει και το ΣΥΡΙΖΑ

Με διάθεση αυτοκριτικής αλλά και... διορατικότητας μίλησε στο BBC ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Χρειάζεται γρήγορος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, εκτιμά ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας πως να "ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει ένα χρόνο στην εξουσία, φοβάμαι, θα τον διαβρώσει η κλεπτοκρατία".

Μιλώντας στο δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου Robert Peston, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών λέει πως η Άνγκελα Μέρκελ θα δει ότι αυτή και εκείνος "έχουμε περισσότερα κοινά από όσα νομίζει.

Δηλώνει πάντως πως είναι μια σπάνια ευκαιρία η τωρινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε βαθειές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αφού ο ίδιος "και οι συνάδελφοι μου στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αουτσάιντερς ακόμη, δεν έχουμε σχέσεις με την πλούσια ελίτ που φοροδιαφεύγει", κάτι που όπως προαναφέρθηκε ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι ίσως δεν κρατήσει για πολύ.

Σχετικά με τη χθεσινή του συνάντηση με hedge fund managers και τραπεζίτες στο Λονδίνο, είπε πως και αυτοί έχουν "πολλά κοινά".

Το μήνυμα που ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θέλησε πάντως να στείλει μέσα από τη συνέντευξη είναι ότι η κυβέρνηση χρειάζεται "μια πεντάμηνη περίοδο ηρεμίας οπότε και η κυβέρνηση και η Ευρωζώνη θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα και απόθεμα ενέργειας".