Ποτάμι: Αίτημα συνδρομής της Κομισιόν για ζημιές από τη νεροποντή

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, με αφορμή τα πρόσφατα καταστροφικά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στους νομούς Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και στην Κοιλάδα του Αχελώου, ζητώντας τη συνδρομή της Κομισιόν.

Όπως επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκκενώσεις χωριών, κατολισθήσεις, ζημιές σε επιχειρήσεις, διακοπές κυκλοφορίας στα οδικά δίκτυα, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές οικιών, υποδομών, καλλιεργειών, καθώς επίσης και μεγάλες καταστροφές σε πολιτιστικά μνημεία των περιοχών που επλήγησαν.

Για τα δύο γεφύρια-μνημεία που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα και τη γέφυρα Κοράκου που ένωνε τη Θεσσαλία με την Ήπειρο, οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει στην ανακατασκευή και αναστήλωσή τους.

Τέλος ο κ. Γραμματικάκης και ο κ. Κύρκος ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.