Ασημακοπούλου: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

Την άποψη ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, εξέφρασε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στον Real FM και αναφερόμενη στο θέμα της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος και σε αυτό της ηγεσίας της ΝΔ, σημείωσε:

"Χθες ήταν μία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας στην οποία ο πρόεδρος ο κ. Σαμαράς τοποθετήθηκε και συζητήθηκαν κάποιες πτυχές του εκλογικού αποτελέσματος. Δεν νομίζω ότι ειπώθηκαν ανακρίβειες και ως προς τις αδυναμίες οι οποίες ενδεχομένως να υπήρχαν οργανωτικά και ως προς το τελικό αποτέλεσμα συγκρίσιμο με το αποτέλεσμα της ΝΔ το 2012. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός το ότι υπήρχε απόσταση μεγάλη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό", τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Ασημακοπούλου.

Και πρόσθεσε: "Αυτό το οποίο θα γίνει είναι συντεταγμένα, στα πλαίσια της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του κόμματος, θα γίνει μία εις βάθος αποτίμηση του αποτελέσματος. Παράλληλα, όμως επειδή είναι μία κρίσιμη στιγμή και επειδή όπως είπαμε δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι άμεσα οι εξελίξεις ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες και την αντίδραση των ευρωπαίων, το κόμμα οφείλει να μείνει συντεταγμένο, να μην απορροφηθεί μόνο στην εσωστρέφεια και να χαράξει άμεσα μία δυναμική στρατηγική αντιπολίτευσης και ετοιμότητας για να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες καταστάσεις".

Στο ερώτημα αν η συγκεκριμένη στάση έχει να κάνει με τη θεωρία της "αριστερής παρένθεσης" η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: "Δεν μπορεί κανείς, ενώ ευχόμαστε όλοι το καλύτερο για τη χώρα, να εγγυηθεί, ούτε να προβλέψει, ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της πολιτικής που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα με το τι θα κάνει πράξη και ποια θα είναι η αντίδραση των ξένων".

Αναφερόμενη για τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος με τις οποίες ανακινείται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ η κα Ασημακοπούλου ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ και ο καθένας δικαιούται να παραθέτει τις απόψεις του για το πως πρέπει να προχωρήσουμε στο πλαίσιο της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος η οποία σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνει σε βάθος και από τα όργανα και λαμβάνοντας τα μηνύματα που έστειλε η βάση μέσω του εκλογικού αποτελέσματος".