Παπανδρέου: Θα μπορούσα να πάω σε ένα νησί και να παίζω κιθάρα

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Reuters

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης, είναι ανοιχτός για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπόθεση ότι το κόμμα στο οποίο ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας θα στηρίξει τις προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις νέες μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Το άρθρο αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην τρίτη γενιά μιας επιφανούς δυναστείας και τώρα προσπαθεί να κάνει την επάνοδό του. Μόνο που δεν το κάνει με το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, αλλά με ένα νέο κόμμα. «Το κόμμα θεωρείται μπαλαντέρ στις εκλογές και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο, εάν και εφόσον καταφέρει να πιάσει το όριο του 3% και μπει στη Βουλή», αναφέρει το Reuters.

Την προσοχή τραβάει μία συγκεκριμένη πρόταση του πρώην πρωθυπουργού στην οποία αναφέρει ότι: «Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου».

Η τοποθέτηση ήρθε έπειτα από ερώτηση για τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του. Εκείνος απαντά πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα με αξίες και ταυτότητα, καθώς το υπάρχον είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις.

«Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου», σημειώνει ο ίδιος

Σύμφωνα με τους αναλυτές, με μια φιλοευρωπαϊκή ατζέντα μεταρρυθμίσεων, το κόμμα του Γ. Παπανδρέου μπορεί να μετριάσει την ακραία ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει "τρομάξει" τις αγορές.

Αν και ο Αλ. Τσίπρας έχει αποκλείσει την οποιανδήποτε συνεργασία με όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ- το ενδεχόμενο να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, ίσως τον οδηγήσει στο να αναθεωρήσει τη σημερινή στάση του.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κινείται οριακά κάτω από το όριο του 3%.