Βενιζέλος: Δεν υπάρχει Grexit, αυτά είναι αστειότητες

"Το μόνο αντίβαρο στο όνομα της λογικής και της εθνικής στρατηγικής είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ”

“Στις 25 Ιανουαρίου η απάντηση περνάει μέσα από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος, τρίτη εντολή, εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας”, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στον Πειραιά.

“Πολιτική μας είναι η αλήθεια. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο, όλα κρίνονται στις 26 Ιανουαρίου κι είναι κρίμα να τεθούν σε κίνδυνο και να αμφισβητηθούν τα αποτελέσματα των θυσιών του λαού”, είπε από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για "εκβιαστικές διπλές εκλογές", γιατί αν δαπανηθεί ο χρόνος σε εκλογές θα χάσουμε το οικονομικό παιχνίδι, την προοπτική και την ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το πιο κρίσιμο στις εκλογές είναι ποιος είναι ο εγγυητής, ο σταθεροποιητής, ο ρυθμιστής, για να προσθέσει ότι αν με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι δεδομένη η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε “το μόνο αντίβαρο στο όνομα της λογικής και της εθνικής στρατηγικής είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι είναι όνειδος να διεκδικεί την επίζηλη τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, ενώ αφήνοντας αιχμές εμμέσως πλην σαφώς προς τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι διεκδικούν την τρίτη θέση και “κάποιοι που για ένα πολιτικό καπρίτσιο αποφάσισαν να υπονομεύσουν ανοικτά την παράταξη”.

Ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε ότι “δεν υπάρχει Grexit, αυτά είναι αστειότητες”, ενώ σχετικά με αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι, όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοστεί μόνο σε περίπτωση αυτοδυναμίας, αναρωτήθηκε αν αυτό είναι “απειλή ή διαβεβαίωση”.

Συνεχίζοντας τις αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η σκέψη πως η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα θα δημιουργήσει πανικό στην Ευρώπη και αυτή θα έρθει να υποκλιθεί στα πόδια μας “είναι τραγικά αφελής”, και “ακόμα πιο τραγική” είναι η σκέψη ότι μπορούμε να παρατείνουμε τη διαδικασία. “Πρέπει να τελειώνει η διαδικασία να πάρουμε τις δόσεις που λείπουν, να ανακουφιστεί η οικονομία”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχουν εύκολες και πονηρές λύσεις του τύπου θα βγάζουμε έντοκα γραμμάτια και θα μαζεύουμε λεφτά”.

Απευθυνόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στη ΝΔ είπε πως ούτε είναι λύση, από την άλλη, να λες ότι αν δεν ψηφιστεί ένα συγκεκριμένο κόμμα, θα καταστραφούμε.