Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για τις εκλογές

"Ταβάνι" στις συσπειρώσεις των κομμάτων

Στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων έχουν μπει οι κρυφές δημοσκοπήσεις. 

Πρόκειται για τις μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων και τα ευρήματά τους παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς αποτελούν. 

Όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής γίνεται μάχη πέριξ του 5% για "Το Ποτάμι", τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, αλλά και γύρω από το 3% για τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ενίσχυση του δικομματισμού, πιέσεις στα μικρότερα κόμματα, αλλά και συσπειρώσεις που δείχνουν ότι έχουν πιάσει ταβάνι.

Τα μικρότερα κόμματα έχουν μεγάλες διαρροές προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει τη φυγή προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πλευρά της ΝΔ, μετά τα ανοίγματα στα ψηφοδέλτια, αλλά και την τακτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα στο θέμα του μεταναστευτικού και των θρησκευτικών συμβόλων βλέπουν σημαντική ροή ψηφοφόρων από τη Χρυσή Αυγή.

Στο επίκεντρο τις επόμενες μέρες θα βρεθεί η Βενεζουέλα, καθώς στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπορούν να χτίσουν πάνω στην κατάρρευση της χώρας και να δουν πολιτικά οφέλη λίγες μέρες πριν τις κάλπες.

Από την άλλη στο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνουν όλα για να πετύχουν αυτοδυναμία. Εκτιμούν ότι δεν απέχουν σημαντικά από το στόχο τους και αφήνουν περιθώριο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο.

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν από κοντά το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο αν και μέχρι στιγμής στις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνάει το 3%, παραμένει σημαντική απειλή για τη Χαριλάου Τρικούπη.