Βενιζέλος: Χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα

Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα συνεχίσει, αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρό”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και κάλεσε όλους “στην κοίτη της παράταξης, εδώ που η ψήφος είναι χρήσιμη παραταξιακά και εθνικά”.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι πρέπει να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για δεύτερες εκλογές και ότι όποιος πάει να παίξει το παιχνίδι όπως έγινε με τις διπλές εκλογές του 2012 δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής υπόστασης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρακολουθεί μία στείρα και αδιέξοδη σύγκρουση “ανάμεσα στον άγαρμπο εκβιασμό της κοινής γνώμης από τη μια, και από την άλλη έναν αφελή εφησυχασμό που αν δεν είναι αφελής είναι κουτοπόνηρος”.

Αναφερόμενος στο θέμα των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, είπε ότι η προεκλογική περίοδος και η πολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί ταμειακό πρόβλημα και στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, “δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος εμείς να λύνουμε διάφορα πολιτικά προβλήματα ερήμην της πραγματικότητας, που είναι ότι τα ταμεία πρέπει να έχουν λεφτά για συντάξεις και το Δημόσιο για τις υποχρεώσεις του”.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα υπήρχε το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας, του συνδικαλιστικού νόμου, θα είχαν αρθεί όλοι οι φραγμοί στις ομαδικές απολύσεις και συμπλήρωσε ότι αυτά και τα προγράμματα για τους ανέργους, για τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, τα προγράμματα μέσω των επιχειρήσεων, είναι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, προσπάθεια από την αρχή της κυβερνητικής περιόδου και πως όλα τα μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας και συνοχής έχουν πατρότητα το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τα ζητήματα δημόσιας διοίκησης, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε τη λύση μιας αξιολόγησης που δεν έχει Καιάδα, στην οποία χωράνε όλοι με δίκαιο και διαφανή τρόπο, και πως εκείνο έβαλε τέλος στην απειλή των απολύσεων.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι που εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και αυτό είναι απόλυτη δέσμευσή μας” υπογράμμισε.