Σαμαράς: Δε θα πάμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την προεκλογική συγκέντρωση της Κομοτηνής και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε αμηχανία, πανικό, απόγνωση και παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας.

Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα, και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!".

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή και θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα μετά τις εκλογές, που όπως εκτίμησε θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και αυτό θα είναι το "μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού", διεμήνυσε.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για λειτουργικό κράτος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.