ΝΔ: Σκληρό “ροκ” και το “παιχνίδι” στο Σαμαρά

Στο κόκκινο έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό αλλά και στελέχη του κόμματος να εξαπολύουν βαριές κατηγορίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Μέγαρo Μαξίμου σκοπεύουν να κρατήσουν υψηλούς τόνους καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ανεβάζοντας το πρoεκλογικό θερμόμετρο κατακόρυφα και πορευόμενοι με διλημματικού χαρακτήρα επιχειρήματα. Όπως εκτιμούν με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει αφενός η συσπείρωση του κόμματος η οποία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και από την άλλη κλείνει η ψαλίδα με την Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη χθεσινή του ομιλία στη Λάρισα ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ψαλίδα κλείνει και σύντομα θα ανατραπεί.

Παράλληλα, από τη Νέα Δημοκρατία τονίζεται ότι οι επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιοριστούν στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά θα είναι πολυεπίπεδες με κάθε αφορμή που θα δίνει η Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό η Συγγρού δεν άφησε την ευκαιρία της σύλληψης του Ξηρού να περάσει ανεκμετάλλευτη, εγκαλώντας το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα γιατί τήρησε σιγή ιχθύος και δεν απέδωσε τα εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα από τον Έβρο, όπου μιλάει ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση για το μεταναστευτικό, καθώς από τη Συγγρού εκτιμούν ότι η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ στο φλέγον αυτό θέμα χωλαίνει με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος για νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική του ομιλία το Σάββατο στη Λάρισα έδωσε το στίγμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κoμμάτων. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του κ. Τσίπρα και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι διαθέτει κρυφή ατζέντα, καθώς επίσης και ότι θα χαθούν κοινοτικά χρήματα από το ΕΣΠΑ. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώσει τόκους και χρεολύσια τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

"Οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας, η αλήθεια και η ευθύνη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σενάρια Grexit όμως επανέφερε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Πριμηκήρη.

"Ποιος λοιπόν νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit; Ποιος τροφοδοτεί την προπαγάνδα του τρόμου; Ποιος αποκαλύπτει την ύπαρξη του σχεδίου Β' για τη χώρα που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Τσίπρας" τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Από την πλευρά του ο κ. Πριμηκήρης απάντησε στον κ. Σταμάτη: "Η δήλωση του κ. Σταμάτη επιβεβαιώνει πως ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια" απάντησε ο Βασίλης Πριμικήρης, στον υπουργό Επικρατείας.,ο οποίος παραθέτοντας τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε ποιος νεκρανασταίνει το ζόμπι του Grexit;

"Οι πολιτικές της κωλοτούμπας και της χρεοκοπίας είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά. Έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και η ΝΔ το μόνο που έχει να παρουσιάσει ως πρόγραμμά της είναι η συνέχιση του μνημονίου. Αιδώς Αργείοι" ανέφερε.

Στο Μέγαρo Μαξίμου σκοπεύουν να κρατήσουν υψηλούς τόνους καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδους ανεβάζοντας το πρoεκλογικό θερμόμετρο κατακόρυφα και θέτοντας στον ελληνικό διλήμματα. Όπως εκτιμούν με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει αφενός η συσπείρωση του κόμματος η οποία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και από την άλλη κλείνει η ψαλίδα με την Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά τη χθεσινή του ομιλία στη Λάρισα ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ψαλίδα κλείνει και σύντομα θα ανατραπεί.