Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Καρχιμάκης, στηρίζει Παπανδρέου

Την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία του κόμματος και αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προσχωρήσει στο νέο κόμμα που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, επιτίθεται προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας πως μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ “μετατράπηκε σε ενός ανδρός Αρχή” και ενσωματώθηκε απόλυτα σε συντηρητικές πολιτικές.

Ο κ. Καρχιμάκης κλείνει τη σχετική του δήλωση με τη φράση “Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά!”, με το “πάμε” αυτό να παραπέμπει σε εκείνο με το οποίο έκλεισε τη σημερινή του ανακοίνωση για τη δημιουργία του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

“Μετά την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, υπήρξε η απόλυτη ενσωμάτωση του ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικές πολιτικές.

Ταυτόχρονα, ένα κίνημα μετατράπηκε, σε ενός ανδρός Αρχή.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή, πέραν της παραίτησης από τα όργανα του κόμματος που υπηρέτησα με συνέπεια επί 40 χρόνια, από το 1974, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο, να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο, είναι να συγκρουστούμε με όποια κέντρα αποτέλεσαν και αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα της ελπίδας.

Δυστυχώς, τις συγκρούσεις αυτές, η σημερινή ηγετική ομάδα, ούτε ήταν ούτε είναι διατεθειμένη να τις κάνει.

Ήρθε η ώρα να ΠΑΜΕ μπροστά”.