Ανδρουλάκης: Αυτό ήταν το τέλος της μεταπολίτευσης

Τι δηλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή

“Το τέλος το πολυθρύλητο της μεταπολίτευσης ήταν αυτό”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή και τις πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. “Θα εξαρτηθεί από την τόλμη και την φρόνηση όλων αν θα είναι η απαρχή μιας νέας εποχής”, πρόσθεσε.

“Έχουμε την αγωνία να μην ηττηθεί άλλο η Ελλάδα”, ανέφερε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. “Μέχρι τώρα ηττηθήκαμε σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα είναι ότι τώρα πρέπει να ωριμάσουμε και να πούμε ότι πάνω απ` όλα είναι η Ελλάδα και μετά τα κομματικά, πολιτικά και ατομικά συμφέροντα”, πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Καπερνάρος τόνισε: “Πάντοτε ήμουν μέρος, μέλος συνόλου. Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε κάτι, θέλουμε στέρεες βάσεις, υπομονή και πίστη. Τα διαθέτουμε όλα αυτά και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Θα δούμε όμως γιατί οι συγκυρίες μας υποχρεώνουν να είμαστε πάντα σε εγρήγορση και επιφυλακή”.

“Αναμενόμενες” χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Πέτρος Τατσόπουλος. “Είχα πει ότι το 168 είναι το ταβάνι και αποδείχτηκε. Υπήρχαν δύο κομματικοί στρατοί, ούτε προσωπική επιλογή ούτε τίποτα”, σχολίασε, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι.

“Ο Θεός μαζί μας” ήταν η δήλωση στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αηδόνη, που απέφυγε να αποκαλύψει τις κομματικές του επιλογές. “Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη για αποφάσεις”, τόνισε.

“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε την προσφυγή στις κάλπες ο Βύρων Πολύδωρας, αποφεύγοντας επίσης να ανοίξει τα χαρτιά του εν όψει των εκλογών.

Η Ραχήλ Μακρή τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Είμαι πολύ συγκινημένη, ήρθε επιτέλους η ώρα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, που είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει δημοκρατικές λύσεις για τη χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κοζάνης, όλους τους Έλληνες πολίτες που τα δυόμισι τελευταία χρόνια μου συμπαραστάθηκαν, στάθηκαν δίπλα μου, αρωγοί στις μάχες που έδωσα εντός και εκτός κοινοβουλίου. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ψύχραιμοι για την ανατροπή, Να μην φοβούνται οι πολίτες, η επόμενη ημέρα είναι πολύ κοντά”.

Σε ερώτηση αν η φράση αυτή είναι 'αποχαιρετιστήρια” προς την πολιτική γενικότερα, η κ. Μακρή διευκρίνισε: “Όχι, είναι απλά ο αποχαιρετισμός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου”.