ΣΥΡΙΖΑ: Είναι αδύναμοι, αποτελούν παρελθόν

"Σε λίγες μέρες θα αποτελεί παρελθόν και η λιτότητα"

Στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε μία άκρως προεκλογική δήλωση.

"Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η δημοκρατία; δεν εκβιάζεται. Όταν η μεγάλη πλεειοψηφεία του ελληνικού λαού είναι αποφασιμένοι να δώσουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να πράξουν το καθήκουν τους.

Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί παρελθόν και σε λίγες μερες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας", συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια, δήλωσε, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, μπαίνοντας στο γραφείο του.

Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, είχε δήλωσε "η χρονιά θα είναι καλή", που ευόδωσε την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν χαρακτηριστικά: «δεν πήραν ούτε μία ψήφο παραπάνω, είναι ενδεικτικό της αδυναμίας τους».

Ο Αλ. Τσίπρας το απόγευμα ανοίγει την προεκλογική περίοδο με ομιλία του στο CINE Κεραμεικός, με κοινό κομματικά στελέχη και βουλευτές.