Η ώρα της αλήθειας στις 12:00 – Πρόεδρος ή εκλογές

Τι δείχνουν οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις

Με τα βλέμματα στραμμένα στη σημερινή τρίτη και τελευταία ψηφοφορία βρίσκονται τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τυχόν μη συγκέντρωση του απαιτούμενου "μαγικού" αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή προέδρου θα σημάνει αυτόματα την προσφυγή στις κάλπες.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς το παρόν ότι πολύ δύσκολα θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών. Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι στο "τέλος θα επικρατήσει η λογική στους βουλευτές και δεν θα θελήσουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες".

Άλλωστε σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε μέσω της συνέντευξής του που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Άρνηση εκλογής νέου προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ότι όσοι το κάνουν συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου και τον πολιτικό εκβιασμό" τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.

"Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Θέλει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή. Εγώ έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος. Για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος" επισήμανε και πρόσθεσε:

"Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Εγώ ξέρω πολύ καλά τους θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα "νταηλίκια"και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας. Όσοι αυτά επιδιώκουν, είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα".

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,αύριο το μεσημέρι, στη Βουλή, θα συνεδριάσει (14.00), το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα μέσα σε έντονο κλίμα πόλωσης.