Σε συνάντηση καλεί τους κοινωνικούς φορείς ο Γ. Βρούτσης

Σε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας καλεί ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου τους κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ), σε μία προσπάθεια να συνεχιστεί ο τριμερής κοινωνικός διάλογος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν εργασιακά θέματα όπως η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, η έναρξη του έργου για την απλοποίηση της εργασιακής νομοθεσίας και η ενσωμάτωση μέρους των κοινωνικών δραστηριοτήτων των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας στον ΟΑΕΔ. Θα γίνει επίσης διάλογος ώστε να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

“Η ανάγκη για νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και θα στηρίξουν τις απαραίτητες δράσεις για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, είναι σήμερα περισσότερο έκδηλη από ποτέ”, τονίζει ο κ. Βρούτσης σε δήλωσή του και προσθέτει: “Ξεκινούμε μια νέα φάση του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου, η οποία θα επικεντρωθεί σε επείγοντα και ώριμα για αποφάσεις ζητήματα, προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των ανέργων και την τόνωση της απασχόλησης”.