Το “σκοτεινό” σενάριο για Χρυσή Αυγή και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αναταράξεις προκαλεί το "μαύρο" σενάριο που θέλει τη Χρυσή Αυγή να ψηφίζει για Πρόεδρο στην τρίτη ψηφοφορία με στόχο να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο τελευταίος απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Υπεθνυμίζεται ότι από χθες κυκλοφορεί ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Μαρκογιαννάκη κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Mιλώντας στο "Mega" προέβλεψε πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της μέσα από την διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: "θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου... Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών" και δεν θα το κάνω μόνο εγώ".

Ο ίδιος εκτίμησε πως στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Στ. Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από την Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν "παρών".

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα "βέλη" του και κατά των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας πως συγκροτούν μαζί με τη Χρυσή Αυγή προεδρική μειοψηφία και τόνισε πως για να υπάρξει ο αριθμός των 180 βουλευτών θα πρέπει ορισμένοι βουλευτές να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.