“Πολιτική αλητεία τα περί πιστωτικού γεγονότος”

Φωτιές άναψε η κυβερνητική γραμμή για πιστωτικό γεγονός αν η χώρα πάει σε εκλογές. 48ωρες πριν την πρώτη ψηφοφορία η κυβέρνηση μιλάει με τον πιο επίσημο τρόπο για προειδοποιήσεις που έχει δεχθεί ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, τότε θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις για πιστωτικό γεγονός, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που όπως είπε ο ίδιος το απεύχεται, ενώ αναφέρθηκε και σε σενάρια απόσυρης καταθέσεων από τις τράπεζες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Βούτση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία" τόσο για τα περί κουρέματος των καταθέσεων όσο και του πιστωτικού γεγονότος.

Την εκτίμηση ότι η πολιτική της «τρομολαγνείας» όπως χαρακτηρίζουν την επαναφορά του «επίπλαστου εκλογικού διλήμματος του Grexit» δεν αποβαίνει πουθενά και θα καταλήξει στην αποτυχία εκλογής Προέδρου την 29η Δεκεμβρίου εκφράζουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι: "Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αποφύγει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και επιδίδεται σε μια ξέφρενη επιχείρηση κινδυνολογίας με μοναδικό σκοπό τη διαχειρίσιμη ήττα. Απειλεί τους Έλληνες με χάος, όμως η καλλιέργεια του φόβου είναι ξαναζεσταμένο φαγητό και δεν περνά πια στους πολίτες".

«Σε κλίμα εκβιασμών, καλλιέργειας φόβου και καταστροφολογίας, προσπαθούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ενδεικτικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης κατά την περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο.

Στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση για μία αυτοτροφοδοτούμενη και αυτοεκπληρούμενη προφητεία σε βάρος της ίδιας της χώρας, καθώς όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όλες αυτές οι δηλώσεις για τη συντέλεια του κόσμου έχουν γίνει παντιέρα από το διεθνή Τύπου, αναπαράγονται και προκαλούν αστάθεια, με τα αποτελέσματά της να τα βλέπουμε στο Χρηματιστήριο και τα spreads».

Αυτό το σαφές στίγμα επιχείρησε να δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τις περιφερειακές διασκέψεις σε Κρήτη και Λάρισα, από όπου απηύθυνε τα βέλη του κατά του ίδιου του πρωθυπουργού – μέχρι και επί προσωπικού, κάνοντας λόγο για αποστασίες.