Με συνταγή του 2012 η εκλογή προέδρου

Συνταγή ανάλογη με εκείνη προ των εκλογών του 2012

Την συνταγή την οποία ακολούθησε προ των εκλογών του 2012 ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μία συνταγή η οποία περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό επικοινωνιακό σχεδιασμό, το ζοφερό σενάριο της εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση που δεν καταφέρει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία.

Το στίγμα της γραμμής που πρόκειται να ακολουθήσει η κυβέρνηση φάνηκε ξεκάθαρα στο άρθρο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα Real News.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγορεί πως με τη στάση του και την ρητορική των στελεχών του δημιουργεί κλίμα φόβου στις αγορές.

"H ανησυχία υπάρχει και είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Όμως η δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου. Με την ευθύνη των βουλευτών να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τους εκβιασμούς τους", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως με το που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας , οι αγορές που είχαν ανοίξει για την Ελλάδα , έκλεισαν και πάλι.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγόρησε, μάλιστα, την Κουμουνδούρου πως επιδιώκει να ανακόψει αυτή πορεία. "Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τακτική του "Grexit", αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και κυρίως όσο θα φτάνουμε στις κρίσιμες ημερομηνίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.