Γκουρία: Σκοτεινά συμφέροντα αντιμάχονται τις αλλαγές

Την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα σε θέματα που επηρεάζουν την δομή της εθνικής οικονομίας, όπως ζητήματα ανταγωνισμού, μεταρρυθμίσεων, παιδείας, εκφράζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, διότι της έχουν τελειώσει όλα τα βραχυπρόθεσμα πυρομαχικά.

"Μένουν όμως άλλες επιλογές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε έναν καλύτερο κόσμο. Απλώς χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα καλά αποτελέσματα" σημειώνει και συμπληρώνει πως "η χωρά  έχει κάνει σπουδαίες μεταρρυθμίσεις σε κάποιους τομείς. Υπάρχει πρόοδος. Βέβαια η βελτίωση των στοιχείων αυτών δεν έχει φανεί στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου".

Ερωτώμενος για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ο Γκουρία λέει: "θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση της εργαλειοθήκης μας ήταν ένα μάλλον φυσικό επακόλουθο. Ένα μέρος των πολιτών αντιδρά επειδή αισθάνεται ότι θα επηρεαστεί η ζωή τους από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει ταυτόχρονα να υπάρχει μια δέσμη μέτρων που να αμβλύνει το κόστος για τους πλέον δοκιμαζόμενους".

Σύμφωνα με τον ίδιο οι σωστές μεταρρυθμίσεις είναι αυτές που ενεργοποιούν τον ανταγωνισμό. Μόνο έτσι θα επωφεληθεί ο πολίτης, ειδικά ο μη προνομιούχος.

Ο Άνχελ Γκουρία, αναφέρει έλος, τότι τα σκοτεινά συμφέροντα αντιμάχονται τις αλλαγές και αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις.