Την ανάγκη συνεννόησης επισημαίνει ο Σ. Θεοδωράκης

Την ανάγκη συνεννόησης για την εκλογή Προέδρου και τη συμφωνία για εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 επισημαίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πιστεύει ότι η εκλογή Προέδρου είναι μια ευκαιρία να συνεννοηθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή Συντάγματος και εκλογικού νόμου, αλλά και για το μεγάλο εκλογικό θέμα, το χρέος και τη δανειοδότηση της χώρας.

Η εκλογή του Σταύρου Δήμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη στα χέρια της κυβέρνησης. Αρκεί να δεσμευτεί για εκλογές εντός του 2015 και να καλέσει το ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την εκλογή του.

"Ούτε καν οι κυβερνητικοί βουλευτές θέλουν να δώσουν 'λευκή επιταγή' στο δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου", προβλέπει ο κ. Θεοδωράκης και θυμίζει ότι στις 28 Φεβρουαρίου μπορεί να... χαθεί ο κόσμος "διότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν μια απάντηση κι εμείς 11 δισ. για το 2015″.  

Ο κ. Θεοδωράκης επιτίθεται παράλληλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο "για τις για τις μεταμεσονύχτιες φαεινές του ιδέες με τις οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα".