Νέα δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό

Οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε αντιστροφή της τάσης διεύρυνσης της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται σε δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το "Πρώτο Θέμα".

Έτσι, η ΝΔ για πρώτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες εμφανίζεται να κλείνει την "ψαλίδα", καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης που τη χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, ωστόσο, διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα της τάξης του 3,6% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει το 27,6% έναντι 24% της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9%.

Αναφορικά με την προεδρική εκλογή, το 58% των ερωτηθέντων, απαντά πως ο πρωθυπουργός ορθώς έπραξε και την επίσπευσε, ενώ το 54% ζητάει, εκλογή να γίνει από την παρούσα Βουλή.

Ως προς τους δανειστές, το 36% εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη για το θέμα αυτό στον Αλέξη Τσίπρα, αγγίζουν το 22%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, με τη συμμετοχή του Ποταμιού αντί της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσεγγίσει με αξιώσεις την αυτοδυναμία.