Α. Παπαρήγα: Η περίοδος των ευρωπαϊκών παραχωρήσεων έληξε

Σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής παραβρέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το ΚΚΕ και την οικονομική κρίση στη χώρα.

Η κ. Παπαρήγα παραδέχτηκε ότι το ΚΚΕ έχασε πολλούς ψηφοφόρους “καθώς αρνηθήκαμε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα πολύς κόσμος πίστευε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε όλα τα προβλήματα”. Επιτέθηκε κατόπιν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι είναι ασυνεπής προς το λαό, αφού “ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στη στρατηγική του κεφαλαίου”, όπως τόνισε.

Σχολίασε ακόμα το όραμα της κοινής Ευρώπης, σημειώνοντας: “Σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού επιβιώνει μια ισχυρή ανάμνηση των δεκαετιών '70 και '80 με την σχετική ή και απόλυτη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, με παραχωρήσεις που όμως δεν χτυπούσαν την κερδοφορία του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις, Μεσογειακά Προγράμματα και Πακέτα Ντελόρ που σκόπευσαν στην ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ. Η περίοδος των παραχωρήσεων τελείωσε, ό,τι είχε να δώσει ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός, το έδωσε”.

Υπογράμμισε ακόμα πως “ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ταυτόχρονα και δημιουργία ρωγμών στο σύστημα, ενώ τις ρωγμές αυτές επιχειρούν να καλύψουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή”. Παραδέχτηκε ωστόσο πως και στο ΚΚΕ υπήρχαν και υπάρχουν αδυναμίες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν.

Κλείνοντας, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι “και μόνο το γεγονός ότι το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλλει στην απελευθέρωση και οργάνωση της λαϊκής πρωτοβουλίας είναι πολύ σημαντικό”.