Μπαλτάκος: Η πολιτική του φόβου του Σαμαρά δεν πιάνει

Αντίθετος με τη ρητορική της κυβέρνησης εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Ρίζες» ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να κατηγορεί τους Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, επιχειρεί να αποδομήσει τη στρατηγική του φόβου για να αντιμετωπιστεί αξιωματική αντιπολίτευση και εκίτιμησε ότι ν Νέα Δημοκρατί θα ηττηθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τάκη Μπαλτάκου, η Ελλάδα παραμένει κίνδυνος για την ευρωζώνη και ως εκ τούτου είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι. «Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Εμείς μπορούμε να παίξουμε με το φόβο των άλλων. Οι Γερμανοί θα χάσουν την Ευρώπη εάν βρεθούμε εμείς εκτός ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, δήλωσε επίσης πως είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό πριν από περίπου έναν χρόνο, στρατηγική ρήξης με την τρόικα, πως το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο και πρόσθεσε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σωστή άποψη να την οικειοποιηθούμε και όχι να την πολεμούμε».