Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ υπό τις εξελίξεις της προεδρικής εκλογής

Υπό το βάρος των εξελίξεων της προεδρικής εκλογής συνεδριάζει σήμερα στις 13:30 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με το δίλημμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ή πρόωρες εκλογές να τίθεται επί τάπητος.

Γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι με την επίσπευσης της διαδικασίας της εκλογής Προέδρου δίνεται ένα τέλος στο σενάριο των πρόωρων εκλογών που ζητεί επιτακτικά η αξιωματική αντιπολίτευση και ανατρέπεται η εικόνα μίας κυβέρνησης που σέρνεται γύρω από τις εξελίξεις.

Στις τοποθετήσεις τους χθες γαλάζια στελέχη έπλεξαν το εγκώμιο του Σταύρου Δήμα και επικρότησαν την κίνηση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία. Εξαιρετικός ο κ. Δήμας, μόνο καλά λόγια έχω να πω γι αυτόν. Νομίζω ότι για τον θεσμό και το αξίωμα είναι ένας άνθρωπος απολύτως κατάλληλος", είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε στο Βήμα FM "σωστή" την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει κατά λίγες εβδομάδες μπροστά την προεδρική εκλογή "γιατί ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο και τόνισε:
"Τα διλήμματα είναι πολύ απλά: Ή εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση και γίνεται με ομαλό τρόπο η μετάβαση από τη μνημονιακή εποχή στην εποχή της πλήρους ανεξαρτησίας ή οδηγούμαστε σε εκλογές με άγνωστες συνέπειες".

To μήνυμα του πρωθυπουργού

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός έστειλε χθες το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ τόνισε ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει, και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας:

"Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η Κομισιόν χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν και μία πράξη ευθύνης. Δεν μπορούμε μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τί έγινε να μετρήσουν τις συνέπειες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια έχει φανεί και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από την ομαλότητα και την ανάπτυξη. Η αντιπολίτευση είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει την χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν. Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Τώρα γινόμαστε μία φυσιολογική χώρα και αποκτούμε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία, τώρα η Ελλάδα μπαίνει χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού στην επόμενη ημέρα. Κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη να νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά με βήματα ανάπτυξης".

Παρακαλούμε περιμένετε ...