Καμμένος: Θα αλλάξουν τον Δήμα πριν την τρίτη ψηφοφορία

Βέβαιος ότι οι 180 βουλευτές δε θα βρεθούν και θα προκηρυχθούν εκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

“Είναι ξεκάθαρο πια ότι η χώρα πάει σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Σταύρο Δήμα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια ομολογία ήττας. Είναι ομολογία ήττας, παρότι κινήθηκε, όπως ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά να κινείται από την εποχή Συμπιλίδη, με προσπάθειες αποστασίας, με εκβιασμούς, με πιέσεις σε βουλευτές”, είπε ο κ. Καμμένος, και πρόσθεσε ότι “τελικά δεν θα μπορέσει να συλλέξει τους 180 βουλευτές, όπου πολλούς εξ αυτών υποτίμησε αποκαλώντας τους 'μαξιλάρια'”.

Μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από το κόμμα του στις τρεις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σημείωσε ότι εάν ήταν σήμερα στη Βουλή, θα ψήφιζε “όχι” στην άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, διότι, όπως είπε, “δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη ως όφειλε να πράξει, όταν αποκαλύφθηκε το ντοκουμέντο με τον κ. Μπαλτάκο” και έκανε λόγο για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Αποκάλεσε το υπό δημιουργία κόμμα του κ. Μπαλτάκου “υποκατάστημα του κ. Σαμαρά”, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει όχημα για την ένταξη ανεξάρτητων βουλευτών για να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε επίσης σίγουρος ότι θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του ΠτΔ μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας, ενώ είπε ότι “ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα”.