Ομόφωνα; Όχι! Άδωνις και Πλεύρης καταψήφισαν για τον Ρωμανό

Μπορεί ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης να ανακοίνωσε από την έδρα της Βουλής πως η ρύθμιση με τη οποία βρέθηκε λύση στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού έγινε δεκτή ομόφωνα, πλην όμως η φωνή του και τα χειροκροτήματα μάλλον... επισκίασαν δύο “κατά πλειοψηφία” που φώναζαν από κάτω δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, “διόρθωσαν” τον Γιάννη Τραγάκη, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν την εν λόγω τροπολογία, όμως ο προεδρεύων της Βουλής μάλλον δεν τους άκουσε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλοι οι βουλευτές συναίνεσαν στην ψήφιση της επίμαχης νομοτεχνικής προσθήκης.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία που εγκρίθηκε σήμερα εξασφαλίζει στους φοιτητές και σπουδαστές, μετά από το διάλογο της Τρίτης και το συγκερασμό όλων των απόψεων, το δικαίωμα να χορηγείται σε κρατουμένους εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον εκείνοι έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.