Οικονόμου: Ψηφίζω πρόεδρο ανάλογα με το πρόσωπο

Ρεπορτάζ: Βαγγέλλης Τριάντης

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει στο news.gr, o ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του και για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

"Η κυβέρνηση κάνει το σχεδιασμό της και επιδιώκει μία δραματοποίηση της κατάστασης", επισημαίνει στο news.gr, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Ο ίδιος μάλιστα συνδέει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, με το γεγονός ότι δεν έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

"Δεν έχει λήξει η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το Μνημόνιο και θεωρώ ότι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εκλογή προέδρου θα καθορίσουν και το πέρας της τωρινής πολιτικής κατάστασης", σημειώνει στο news.gr.

Σε ότι αφορά την εκλογή του προέδρου ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα. Αφενός από το πρόσωπο που θα προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας και αφετέρου από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

"Όπως έχω πει εδώ και πολλούς μήνες η στάση μου στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί τόσο από το πρόσωπο που θα προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα", τονίζει στο news.gr.