Τσίπρας : Αν δεν πάρετε 180 τώρα, αύριο να ορίσουμε χρόνο εκλογών

"Φωτογραφία του μνημονίου" χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2015, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία πολιτισμένη δημοκρατία, σε καμία χώρα της Ευρώπης".

"Άραγε θα αισθανθείτε κάποτε την ανάγκη να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό τι πήγε στραβά και το χρέος αντί εκτινάχθηκε", επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεχθήκατε οικονομικά προγράμματα βαρβαρότητας που δε θα γινόταν δεκτά σε καμία πολιτισμένη δημοκρατία, σε καμία χώρα της Ευρώπης. Προσέξτε τα προγράμματα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός εξεγέρθηκε στην προοπτική αυτή", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"Από ποιους έγιναν αποδεκτά; Δε χρειάζεται να προσθέσω ούτε μισή λέξη για να μη μου πείτε ότι θα σας κακοχαρακτηρίσω, θα παραθέσω αυτούσια τη φράση, που ο προσφιλής σας κύριος Σόιμπλε το 2013 σε μια συνέντευξή του είπε: “Από μια ανεύθυνη πολιτική ελίτ που θυσίασε την ελληνική οικονομία για τα δικά της βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων”", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Βέβαια, ο κύριος Σόιμπλε και οι δανειστές μας μαζί με αυτή ακριβώς την πολιτική ελίτ επέλεξαν να συμμαχήσουν προκειμένου να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους, τις δικές τους επιδιώξεις", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε "αν δεν πάρετε 180 στον προϋπολογισμό, αύριο να ορίσουμε από κοινού χρόνο εκλογών".