Γρίφος Κωνσταντινόπουλου: “Μόνο στήριγμα η βούληση των πολιτών”

Το... παράδειγμα του Ευάγγελου Βενιζέλου ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2015 αναφέρθηκε στη “βούληση των πολιτών”, σε μία αποστροφή του λόγου του που ερμηνεύθηκε από πολλούς ως έμμεση αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Αναφερόμενος στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως είναι απαραίτητο ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας πως μοναδικό στήριγμα για να λάβουν οι βουλευτές και η κυβέρνηση τις απαραίτητες αποφάσεις είναι “η βούληση των πολιτών”.

"Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης και αναφοράς μας, σε όλη μας την πορεία. Και οι πολίτες γνωρίζουν το παρελθόν και πιστεύουν και ελπίζουν στο μέλλον", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε πυροδοτήσει σενάρια πρόωρων εκλογών με δήλωσή του από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου ανέφερε μετυαξύ άλλων πως "όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις", και "οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια".

Ωστόσο, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν λίγο αργότερα να διευκρινίσουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και όχι στις εθνικές εκλογές.