Λυκούδης: Πρέπει να συνεννοηθούν κυβέρνηση-αντιπολίτευση

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τόνισε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής, επικεφαλής της κίνησης των Μεταρρυθμιστών, Σπύρος Λυκούδης. Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015, ο Σπύρος Λυκούδης επεσήμανε ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνήσουν στα κορυφαία θέματα για τη χώρα.

«Καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε», είπε, προσθέτοντας ότι «στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα, μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε».

Ο Σπύρος Λυκούδης συντάχθηκε με τους βουλευτές που υπογράφουν την πρωτοβουλία περί εθνικής συνεννόησης, μέσα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και την πορεία προς εκλογές εντός του 2015.

Ο κ. Λυκούδης μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα, προτείνοντας επιπλέον την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εφαρμογή αναλογικού συστήματος που θα βοηθήσει στην εμπέδωσε των κυβερνήσεων συνεργασίας. Κατέθεσε επίσης πρόταση για τη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης του χρέους.