Μπακογιάννη: Θα διαπραγματευόμουν διαφορετικά

Διαφοροποίησε εν μέρει τη στάση της από αυτήν της κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι ορισμένα θέματα ενδεχόμενως να τα διαπραγματευόταν διαφορετικά. «Υπάρχουν θέματα που μπορεί, ενδεχομένως, αν χρειαζόταν να τα διαπραγματευτώ εγώ, θα τα διαπραγματευόμουν διαφορετικά. Εμένα ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου ότι θα έκανα μεταρρυθμίσεις και θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για μένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας. Δηλαδή θα διαπραγματευόμουν με αυτόν τον στόχο», είπε.

Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε επίσης, ότι ο λαϊκισμός των τελευταίων έξι μηνών, ο οποίος κατά την εκτίμησή της υφίσταται και στους κόλπους της ΝΔ (πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησε τη κυβέρνηση σε μια ρητορική "σκίζουμε τις σελίδες του μνημονίου". "Αυτό είχε πάντως και ως αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα", σχολίασε σχετικά με τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αναφερόμενη στο θέμα των εργασιακών και του συνδικαλιστικού νόμου η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει. "Πιστεύω ότι ο συνδικαλιστικός νόμος θα πρέπει πραγματικά να δίνει τη δυνατότητα της απεργίας, που είναι ιερό δικαίωμα, αλλά στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν μπορεί πέντε εργατοπατέρες να αποφασίζουν για το αν θα γίνει απεργία ή όχι. Αποφασίζουν οι εργαζόμενοι, οι πραγματικοί εργαζόμενοι και ξέρω ότι τώρα σηκώνω θύελλα με αυτά που λέω, αλλά το πιστεύω χρόνια αυτό. Και από κει και πέρα υπάρχουν θέματα μεταρρυθμίσεων τα οποία είναι αναγκαία να γίνουν. είναι αναγκαία; Γιατί βάλαμε την τιμημένη μας υπογραφή. Απαξ και βάλαμε την υπογραφή μας οφείλουμε να την τηρήσουμε. Εγώ δεν ξέρω αν θα την έβαζα ή δεν θα την έβαζα σε όλα τα θέματα αυτά», σημείωσε η βουλευτής.