Κουτσούμπας: Η ΝΔ μας οδηγεί στον γκρεμό, ο ΣΥΡΙΖΑ στο βάλτο

Κατηγορηματικά απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά”, διαμηνύοντας πως “δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ταύτισης, ούτε στα μεγάλα ούτε στα μικρά”.

Αναφερόμενος στα περί ενδεχόμενης συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε: “Δε βλέπω γιατί δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς οι διαφορές ανάμεσά τους έχουν περιοριστεί πολύ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν δύο διαφορετικά μονοπάτια, μόνο που το μονοπάτι της ΝΔ μας οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό, ενώ το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στον γειτονικό βάλτο και αυτό είναι ακόμη πιο επικίνδυνο”.

Για όσα συμβαίνουν σήμερα με την τρόικα, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως “είναι επανάληψη του ίδιου σίριαλ, το οποίο βλέπουμε πέντε χρόνια τώρα. Οι πιέσεις, οι υποχωρήσεις και οι λεονταρισμοί δίνουν και παίρνουν, αλλά στο τέλος ο λαός θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο”.

Επανέλαβε εξάλλου ότι “μάλλον τον Μάρτιο θα πάμε σε εκλογές, γιατί δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή”.

Ο κ. Κουτσούμπας προανήγγειλε τέλος “άνοιγμα” στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αποκαλύπτοντας ότι σε αυτά θα υπάρχουν και μη κομματικά στελέχη, αλλά, όπως πρόσθεσε, θα είναι “άνθρωποι οι οποίοι είναι μέσα στους αγώνες και δεν ήρθαν έτσι ως αλεξιπτωτιστές για να βρουν τη βουλευτική θεσούλα”.